Elérhetőségeink:

Lukács Éva 00-40-745-810572

Romániából kezdeményezett
hívás estén: 0745-810572

Email: lukacseva11@yahoo.com

 

Ahol élünk

Hetvennyolc éve lakom itt. Székely vagyok és magyar. Ismerek minden követ és bokrot a határban, és azt is tudom, hogy milyen arcok élnek a porták mögött.

Jó itt lakni. Nálunk még köszönnek az emberek egymásnak az utcán, tudjuk, kit mi bánt éppen és minek örülne, és errefele még mindig jó árfolyama van a becsületnek. A kenyérnek gyerekkori az íze, és télen most is szalonnát eszünk, nem üvegházi paradicsomot. A reggeli tej pedig este még négy lábon megy el a ház előtt.

A református templommal szemben lakom. Egyedül maradtam egy nagy régi házban. Aztán egy kicsit változtattunk mindenen: az öt szoba mellé öt fürdőszoba épült, kicseréltük a tetőt és a bútorokat. Minden itt készült: a szomszéd utcában faragták a kaput, a kománé varrta az ágyneműt, a feleségem szőtte a szőnyegeket. Minden van, ami a kényelemhez szükséges, de semmi nem azon az áron, hogy eltakarítjuk a régit.

Nem vendégeket várok, hanem barátokat: igyunk meg együtt egy pohár pálinkát a tornácban, beszélgessünk el arról, ami minket illet. Csak azokat hívom be a házba, akivel kölcsönösen tisztelni tudjuk egymást.

Jöjjön, ismerje meg az életünket! Aki tiszta szívvel érkezik, azt meleg lélekkel fogadjuk.

Beteg gyereknek-felnőttnek gyógyulást, kíváncsi embernek élményt, a kedvetlennek pedig reményt hozhat a kirándulás.

Ha megérkezik Parajdra, nyugodtan kérdezzen meg bárkit, merre van a Mózsi bácsi háza - ide fogják irányítani.

Lukács Mózes